Şeful Gărzii de Mediu: „Nu am mai văzut niciodată Bucureştiul atât de murdar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Berceanu avertizează că situaţia din Sectorul 1 este un risc serios la adresa sănătăţii publice.
Octavian Berceanu avertizează că situaţia din Sectorul 1 este un risc serios la adresa sănătăţii publice.

Deşi au trecut trei luni de la izbucnirea conflictului dintre primarul Clotilde Armand şi operatorul de salubritate Romprest, problema gunoaielor din Sectorul 1 nu a fost încă rezolvată, susţine Octavian Berceanu. Şeful Gărzii de Mediu a declarat, luni, că nu a mai văzut niciodată Bucureştiul atât de murdar şi nu crede ca situaţia se va schimba în viitorul apropiat.

„Nu am mai văzut niciodată Bucureştiul atât de murdar şi nu văd prea mult soare în viitor. Nu văd vreo speranţă foarte mare pentru că primarii, de-a lungul timpului, au exersat această opţiune de a încerca fiecare să se gospodărească fără a se uni şi a crea aceste asociaţii de dezvoltare interurbană care gestionează împreună problemele mari care le-ar depăşi pe ele ca unităţi mai mici”, a afirmat Berceanu la Digi24.

Sectorul 1 se confruntă şi cu  deşeuri imobiliare, nu doar cu cele menajere, iar în contractul dintre primărie şi operatorul de salubritate nu sunt prevăzute astfel de gunoaie.

„Am văzut pe străzi foarte mult gunoi din imobiliare, din amenajări de imobile şi birouri, din dat faianţa şi gresia jos şi pus alta, rigips, tot felul de materiale care rezultă din reconstrucţia unui apartament. Avem grămezi peste tot. Avem 37 de mii de companii în sectorul 1, doar 5 mii au contracte pentru astfel de servicii”, a precizat Octavian Berceanu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite