Republica Moldova are de îndeplinit peste 200 de recomandări ale ONU în domeniul drepturilor omului

Republica Moldova are de
îndeplinit peste 200 de recomandări ale ONU în domeniul drepturilor omului

FOTO Arhivă

Un plan de acţiuni, pe care trebuie să-l implementeze autorităţile de la Chişinău pentru a îndeplini cele peste 200 de recomandări ale ONU în domeniul drepturilor omului, a fost elaborat în cadrul unei conferinţe internaţionale organizate de către Consiliul pentru Prevenirea şi Eliminarea Discriminării şi Asigurarea Egalităţii şi Oficiul Avocatului Poporului din Republica Moldova, transmite IPN.

Principalele sugestii oferite de către participanţii la conferinţă ţin de faptul că Guvernul de la Chişinău trebuie să asigure în primul rând reforma justiţiei în realitate, nu doar declarativ. Problema reformării justiţiei rămâne a fi principalul impediment în realizarea recomandărilor ONU privind drepturile omului.
 
Yan Feldman, directorul Consiliului pentru Asigurarea Egalităţii, a recomandat autorităţilor să implementeze mecanisme eficiente pentru funcţionarea cadrului legislativ ce ţine de drepturile omului, „Există mari probleme la capitolul violenţă domestică. Lipsa de reacţie la violenţa domestică reprezintă o discriminare. Avem nevoie de o legislaţie adecvată ce ţine de crimele legate de ură”, a spus Feldman.
 
Eduard Serbenco, viceministru al Justiţiei din Republica Moldova, a dat asigurări că vor fi luate în consideraţie toate sugestiile oferite în cadrul conferinţei, pentru a implementa cu succes recomandările ONU în domeniul drepturilor omului.
 
Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat la Adunarea Generală, care s-a desfăşurat în perioada de 31 octombrie-11 noiembrie 2016 la Geneva, un set din peste 200 de recomandări pentru Republica Moldova în domeniul respectării drepturilor omului.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: