Părinţii celor trei copii arşi la Glodeni afirmă că nu au putut să intre în casă din cauza flăcărilor

Părinţii celor trei copii arşi la Glodeni afirmă că nu au putut să intre în casă din cauza flăcărilor

FOTO dse.md

Părinţii celor trei copii care au murit în incendiul produs în satul Danu, raionul Glodeni, erau acasă. Primarul localităţii, Mihai Ursu, a declarat pentru IPN că, din câte se cunoaşte, familia a fost la o mănăstire, iar când s-au întors tatăl şi copiii au mers la culcare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia a rămas cu trebuiri prin curte. Când a văzut că arde casa, a strigat după ajutor. Bărbatul a ieşit să vadă ce se întâmplă, iar când a înţeles, flăcările erau prea mari şi nu a mai putut să intre să-şi salveze copiii.

Edilul a mai spus că locuinţa în care stătea familia era închiriată – o cameră cu sobă, în care dormeau toţi cei cinci membri ai familiei. Flăcările s-au extins foarte repede şi au mistuit construcţia în întregime, au rămas doar pereţii. Preventiv s-a stabilit că focul a pornit de la sobă. Autorităţile locale vor ajuta familia cu bani ca să-i înmormânteze pe cei trei copii şi vor identifica un spaţiu de locuit pentru părinţi.

Educatorii de la grădiniţa din localitate spun că familia nu era una vulnerabilă. Cel mai mare copil, fetiţa de şapte ani, a frecventat grădiniţa şi era un copil ascultător. Pe cel de-al doilea copil, un băiat de patru ani, părinţii nu au vrut să-l dea la grădiniţă. Femeia era în concediu de maternitate cu cel de-al treilea copil.

Ludmila Condrat, ofiţer de presă la Inspectoratul de Poliţie Glodeni şi Făleşti, a declarat că a fost pornită o cauză penală pentru „lipsirea de viaţă din imprudenţă”.

citeste totul despre: