Ministerul Sănătăţii: Carnea de pui a fost infestată la restaurantul Golden Nica, nu în depozite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantul cu meniu mortal
Restaurantul cu meniu mortal

Ministerul Sănătăţii a făcut publice rezultatele anchetei în cazul intoxicaţiilor în masă la restaurantul Golden Nica din Chişinău.

Specialiştii au verificat două depozite de la care a fost cumpărată materia primă pentru prepararea bucatelor la nunţile fatale, dar nu au depistat microfloră în produse.

Astfel, Ministerul Sănătăţii a constatat că „a avut loc contaminarea secundară a bucatelor în incinta restaurantului Golden Nica, ca urmare a nerespectării condiţiilor de păstrare a materiei prime şi finite, încălcarea fluxurilor tehnologice şi nerespectarea igienei personale de către angajaţii întreprinderii”.

După acest raport, autorităţile muncipale au decis să retragă licenţa de activitate a restaurantului. Patronul localului este în continuare singurul bănuit de toxiinfecţiile în masă, fiind cercetat penal în stare de libertate.

În total 108 persoane din cinci raioane ale ţării s-au infectat cu salmonela, după ce au servit bucate la nunţile din 31 august şi 6 septembrie în localul respectiv. Un bărbat a murit, iar 72 de oameni, inclusiv nouă angajaţi ai restaurantului, s-au îmbolnăvit de salmoneloză.

Bacteria a fost descoperită în pieptul de pui care  fost pregătit la grătar, ceea ce nu a permis nimicirea microflorei patogene. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite