Ministerul Educaţiei din R. Moldova îndeamnă absolvenţii să se pregătească pentru susţinerea examenelor

Ministerul Educaţiei din R. Moldova îndeamnă absolvenţii să se pregătească pentru susţinerea examenelor

Ministerul Educaţiei, Culturi şi Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susţinerea examenelor naţionale, sesiunea 2021. Atât programele de examen, cât şi testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2020 sunt publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma consultărilor, procesul de desfăşurare a testării candidaţilor la examenele naţionale de absolvire a fost adaptat, conform unei proceduri elaborate de MECC. Astfel, în perioada 13 - 17 mai 2021, elevii claselor a IX-a şi a XII-a vor avea posibilitatea să participe la procedura de testare. În cazul disciplinei limba de instruire, cu prezenţa fizică în cadrul instituţiilor de învăţământ, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu COVID-19. În cazul celorlalte probe, testarea va fi realizată la domiciliu, fiind asigurat accesul la conţinutul testelor în format electronic, în conformitate cu instrucţiunea aprobată.

Elevii din învăţământul primar care nu pot participa la una sau mai multe probe ale testării naţionale, fiind în carantină sau autoizolare, în condiţiile pandemice, vor fi promovaţi în următoarea clasă fără a susţine aceste probe.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările