Liderul PLDM Vlad Filat va aduce Focul Haric de la Ierusalim

Liderul PLDM Vlad Filat va aduce Focul Haric de la Ierusalim

Lumina Sfântă de la Ierusalim

În acest an, lumina sfântă va fi adusă de la Ierusalim de o delegaţie din care fac parte liderul liberal-democraţilor, Vlad Filat, şi secretarul general adjunct al Guvernului, Eduard Bănăruc, iar costurile vor fi suportate de preşedintele PLDM, anunţă Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove.

Ştiri pe aceeaşi temă

Delegaţia care se va deplasa în Ţara Sfântă va fi condusă de către Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir, având următoarea componenţă: Vlad Filat, secretarul mitropolitan  Vadim Cheibaş, preotul Veaceslav Şpac, Eduard Bănăruc şi Tudor Popovici.

În cadrul pelerinajului, Mitropolitul Vladimir se va întâlni cu Patriarhul Ierusalimului, Preafericitul Teofil al III-lea, va participa în seara zilei de vineri la săvârşirea Prohodului Domnului şi la procesiunea de preluare a Focului Haric din Sâmbăta Paştelui. Sfinţenia va fi adusă la Chişinău, în scuarul Catedralei Mitropolitane, în seara zilei de sâmbătă, între orele 19.00 şi 20.00, de unde va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: