Copilul mort în incendiul de la Gribova, raionul Drochia, era în grija rudelor. Mama era peste hotare

Copilul mort în incendiul de la Gribova, raionul Drochia, era în grija rudelor. Mama era peste hotare

FOTO simbol Sursa IPN

Copilul de doi ani, care a murit în incendiul produs marţi la Gribova, raionul Drochia, şi băiatul de 11 ani, care a ajuns la spital, erau verişori. Cei doi au rămas singuri în locuinţă, cu focul aprins în sobă, după ce mama băiatului mai mare a mers la magazin. Mama copilului de 2 ani era plecată la muncă peste hotare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul localităţii, Igor Grozavu, a declarat că, după incendiu, în casă nu se mai poate locui. Băiatul de 11 ani a fost dus la spital, iar mama lui stă în casa părinţilor, care este în aceeaşi localitate. Autorităţile urmează să acorde sprijin materialul familiei. Potrivit edilului, pompierii au intervenit operativ, în localitate fiind un post de urgenţă, însă pentru copilul de doi ani a fost prea târziu. Din câte se cunoaşte, cel mic se afla după sobă.

Băiatul de 11 ani a fost transportat la Spitalul raional Drochia. Contactat de IPN, vicedirectorul medical interimar al instituţiei, Nicolae Rusu, a declarat că este în secţia pentru copii, starea lui fiind de gravitate medie stabilă, fiind în afara oricărui pericol. Pacientul se mai afla sub monitorizare în dinamică, iar apoi va fi externat.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în urma cercetării la faţa locului, s-a ajuns la concluzia că cel mai probabil incendiul a avut loc în urma încălcării regulilor de exploatare a sobei. IGSU îndeamnă oamenii să nu lase minorii cu focul pornit în sobă. Exploatarea surselor de încălzire trebuie să fie efectuată sub supravegherea strictă a maturilor pentru a evita producerea incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările