Campanie naţională pentru promovarea donării voluntare de sânge

Campanie naţională pentru promovarea donării voluntare de sânge

FOTO Arhivă

„Sânge sigur pentru toţi”. Cu acest generic se va desfăşura în acest an campania naţională pentru promovarea donării voluntare de sânge, desfăşurată de către Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui în perioada 25 mai – 25 iunie. Campania are loc în contextul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual pe 14 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Solicitată de IPN, Silvia Roşca, vicedirectorul CNTS, a spus că evenimentul urmăreşte încurajarea populaţiei să doneze sânge pentru a fi acumulate şi menţinute rezervele necesare de componente sangvine. Pe perioada desfăşurării campaniei, în toate instituţiile medico-sanitare din ţară vor fi organizate acţiuni de donare de sânge. Vor fi distribuite pliante informative pentru a-i motiva pe oameni să se alăture campaniei, contribuind astfel la „dăruire de viaţă”.
 
Potrivit vicedirectorului CNTS, în Republica Moldova nu au fost înregistrate niciodată situaţii de insuficienţă de componente sangvine. Rezervele sunt constante, la fel şi solicitările. Populaţia este receptivă la toate apelurile autorităţilor atunci când pe parcursul anului sunt organizate campanii de donare de sânge.
 
La nivel de ţară sunt peste 70 de mii de donatori, peste 90% dintre aceştia sunt donatori voluntari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările