Vunk şi Okean Elzy cântă la Chişinău cu ocazia liberalizării regimului de vize pentru moldovenii care călătoresc în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vunk este una dintre cele 12 trupe contractate de partidele pro-europene, pentru concertul din 29 aprilie Foto: Adevărul
Vunk este una dintre cele 12 trupe contractate de partidele pro-europene, pentru concertul din 29 aprilie Foto: Adevărul

În concertul care va avea loc pe 29 aprilie în centrul Chişinăului, partidele din Coaliţia Pro Europeană au contractat 12 artişti şi formaţii, printre care mai sunt Okean Elzy, Zdob şi Zdub, Alex Calancea Band, Tatiana Cerga şi Cătălin Josan.

Zdob şi Zdub, Vunk, Gândul Mâţei şi Cătălin Josan vor cânta marţi, 29 aprilie, între orele 19.00 şi 23.00 în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Concertul organizat de Sens Music a fost comandat de partidele din Coaliţia Pro Europeană, cu ocazia abolirii regimului de vize pentru călătoriile în ţările membre UE.

Printre artiştii care vor urca pe scena din PMAN vor mai fi Okean Elzy (Океан Ельзи), Alex Calancea Band, Tatiana Cerga, Guz,  Nelly Ciobanu, Sasha Lopez şi Ale Blake & Broono şi Adriana Rusu.

Decizia cu privire la eliminarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe 8 aprilie şi intră în aplicare pe 28 aprilie.

Regimul liberalizat de vize cu UE pentru moldoveni va fi aplicat în statele UE, cu excepţia Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Regimul liberalizat de vize se va aplica în cazul călătoriilor scurte, de maximum 90 de zile timp de jumătate de an. Persoanele care vor încălca acest regim riscă sancţiuni – amenzi de până la 3 mii lei sau interdicţia de a călători în UE pe o anumită perioadă. Vor putea călători fără vize în UE doar moldovenii care deţin paşapoarte biometrice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite