Vlad Filat rămâne în arest. Procurorii susţin că, liber, acesta ar putea fugi din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Filat rămâne în arest. FOTO Adevărul
Vlad Filat rămâne în arest. FOTO Adevărul

Vlad Filat rămâne în arest pentru încă 30 de zile, după ce Curtea de Apel a respins cererea avocaţilor acestuia de a fi cercetat în libertate sau în arest la domiciliu. Procurorul Adriana Beţişor susţine că dacă ar fi eliberat, fostul prim-ministru ar putea influenţa mersul anchetei.

„Nu se justifică menţinerea în continuare a arestului preventiv a lui Vlad Filat. Este o greşeală majoră să deţii în arest preventiv în condiţiile în care nu există probe. Oricum Moldova va pierde la CEDO acest caz şi va plăti despăgubiri. Mai mult, statul trebuie să plătească întreţinerea lui Filat. În acest caz, cea mai bună soluţie este arestul la domiciliu”, a declarat Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat. Popa a mai spus că, în viziunea sa Curtea de Apel a comis o gravă încălcare. Totodată, acesta a precizat că Vlad Filat este nemulţumit de condiţiile din Penitenciarul nr.13, acolo unde se află în arest preventiv.

Procurorul Adriana Beţişor crede că Vlad Filar ar putea să influenţeze mersul anchetei şi chiar să fugă din ţară, dacă ar fi eliberat.  

Amintim că fostul premier a fost reţinut pe 15 octombrie, după ce deputaţii au votat ridicarea imunităţii acestuia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite