Viorica Dumbrăveanu: Nu-mi este ruşine de nicio decizie luată la Minister, dar în pandemie cetăţenii au fost influenţaţi de clasa politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ex-ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu FOTO IPN
Ex-ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu FOTO IPN

Acţiunile şi percepţia cetăţenilor, în perioada pandemiei, au fost influenţate de clasa politică, care au avut un impact negativ în gestionarea crizei pandemice. Opinia a fost exprimată de ex-ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la TV8.

„În vizitele efectuate în teritoriu, foarte mulţi cetăţeni au spus că o contribuţie negativă a adus-o politicul, dezinformarea care exista. Mie însă nu-mi este ruşine absolut de nicio acţiune întreprinsă, de nicio decizie luată”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Vorbind despre dezinformare şi insinuări, Viorica Dumbrăveanu a amintit de modul cum a fost distorsionată informaţia privind banii planificaţi pentru procurarea vaccinurilor anti-COVID. 

„Luaţi mijloacele financiare care au fost planificate în fondurile de asistenţă obligatorie medicală, luaţi sumele de bani determinate în fondul de intervenţii şi fondul de urgenţă ale Guvernului, care de altfel au şi fost utilizate în gestionarea urgenţei pandemice. Acestea sunt fondurile pentru vaccinuri, pe care le-am planificat”, a punctat Viorica Dumbrăveanu.

Dumbrăveanu a mai subliniat că, atunci când şi-a anunţat retragerea din funcţia de ministru, pandemia nu mai reprezenta o necunoscută, iar procesele de gestionare a acesteia deja erau puse la punct.

Întrebată de către moderatoare de ce a ales să se implice în politică, alături de fostul premier Ion Chicu, Viorica Dumbrăveanu a spus că decizia a fost influenţată de profilul Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei. 

„Profilul partidului este determinat de către oamenii care constituie echipa acestui partid. Este foarte important pentru mine, este o formaţiune nouă. Iar dacă analizaţi listele PDCM, veţi vedea nume noi, sunt colegi care vin din sistemul medical, sunt oameni de afaceri, oameni care nu au fost niciodată afiliaţi politic, deşi sunt şi persoane cu experienţă în politică”, a adăugat secretarul general al PDCM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite