VIDEO Pavel Filip, către Blocul ACUM: PDM este gata să ofere voturile pentru alegerea unui procuror european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, Pavel Filip, a anunţat că fracţiunea sa a înregistrat în Parlament un proiect de lege menit să permită numirea în funcţia de procuror general a unei persoane din afara Republicii Moldova. Ex-premierul a menţionat că Blocul ACUM a promis în campania electorală aducerea unui procuror general în fruntea PG, iar formaţiunea sa îşi propune să contribuie la realizarea acestui fapt, inclusiv pentru a asigura independenţa Procuraturii.

Pavel Filip a amintit că anterior premierul Maia Sandu a declarat că în continuare îşi doreşte un procuror general din UE, însă s-a plâns că nu are voturile necesare pentru modificarea legislaţiei ce ar permite realizarea acestui fapt. În acest sens, Pavel Filip a declarat că democraţii sunt gata să asigure cu voturile fracţiunii lor modificarea prevederilor legislative în vederea numirii unui procuror din afara ţării.

Filip a subliniat că actualmente „Procuratura a ajuns în mâinele actualei guvernări şi este clar pentru toată lumea că dosarele deschise în ultima perioadă au fost deschise la comanda actualilor guvernanţi, mai ales că îi vizează doar pe reprezentanţii opoziţiei”. 

„Este clar că guvernarea face presiuni pe procurori şi îi pune în situaţii regretabile când sunt obligaţi să intenteze dosare”, a declarat Pavel Filip într-un briefing de presă. 

Liderul PDM consideră că prin noua legea a justiţiei, „guvernarea îşi va instala un nou procuror de buzunar care va fi în cele două buzunare ale alianţei de guvernare”, a spus Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite