VIDEO Maia Sandu a depus o sesizare la ANI: Am aflat cu toţii că Vlad Plahotniuc deţine proprietăţi impresionante în afara ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera PAS, Maia Sandu, a depus o sesizare la Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) pentru ca instituţia să investigheze subiectul privind vilele de lux pe care le-ar deţine în afara ţării liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Potrivit ei, democratul nu a indicat niciodată imobilele respective în declaraţia sa de avere, deşi legea îl obligă să o facă.

„Am aflat cu toţii, cel puţin din informaţia prezentată, că el are patru vile în diferite ţări - Elveţia, Franţa şi România. Aceste vile împreună au o valoare de peste 30 de milioane de euro”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui protest organizat în faţa sediului ANI.

Preşedinta PAS a anunţat că va depune şi o sesizare la Procuratura Generală, pe motiv că are „suspiciuni că aceste averi au fost procurate din bani care nu sunt obţinuţi în mod legal”.

„Cel mai important caz de ascundere a averilor pe care aşteptăm ca ANI să-l deconspire şi să facă toate demersurile ca acest caz să ajungă în instanţă”, a afirmat Sandu.

Jurnaliştii de la RISE Moldova au realizat o investigaţie despre vilele de lux ale liderului PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc. Aceştia scriu că politicianul a avut grijă să-şi ascundă proprietăţile de peste hotare în spatele unor firme paravan şi persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al acestuia numără mai multe proprietăţi exclusiviste care n-au figurat niciodată în declaraţiile lui de avere.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite