VIDEO Maia Sandu, după consultările cu partidele parlamentare: Suntem într-o situaţie complicată. În scurt timp voi veni cu o soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu presedinte.md

Preşedintele Maia Sandu a anunţat, luni seara, după consultările cu toate fracţiunile parlamentare, în contextul demisiei Guvernului, că toate partidele sunt de acord că Parlamentul trebuie dizolvat şi că trebuie organizate alegeri parlamentare anticipate.

Maia Sandu a menţionat că nicio fracţiune parlamentară nu a comunicat că face parte din vreo alianţă de guvernare şi că este gata să formeze Guvernul.

Totodată, Maia Sandu a precizat că în scurt timp va veni cu o soluţie a depăşi criza politică, însă nu a precizat despre ce este vorba. 

„Pornind de la situaţia complicată cu care ne confruntăm, voi veni în scurt timp cu propunerea sau cu soluţia pe care o văd eu pentru a ieşi din acest impas politic”, a spus Maia Sandu.

Întrebată dacă va desemna un candidat la funcţia de premier, aşa cum o obligă o hotărâre a Curţii Constituţionale în acest sens, în situaţia în care nu există o majoritate parlamentară, Maia Sandu a refuzat să răspundă la aceast întrebare.

Amintim că, pe parcursul zilei de luni, Maia Sandu a organizat consultări cu toate fracţiunile parlamentare. PSRM a anunţat că este dispus să meargă la alegeri parlamentare anticipate, dar aşteaptă de la preşedintele ţării să prezinte metodele constituţionale prin care acest lucru va avea loc. PDM, Pro Moldova şi Partidul Şor au anunţat, la fel, că sunt gata de anticipate, însă mai întâi vor să fie învestit în funcţie un Guvern care să asigure o bună guvernare în cele cinci-şase luni până la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Adevărul a făcut o analiză la situaţia ce urmează după ce premierul Ion Chicu a demisionat miercuri, 23 decembrie, cu o zi înainte ca Maia Sandu să fie învestită oficial în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite