VIDEO Un eurodeputat român îndeamnă moldovenii să iasă la vot pe 11 iulie „pentru a scăpa de influenţa Rusiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Tomac
Eugen Tomac

Eurodeputatul român Eugen Tomac cheamă cetăţenii moldoveni să participe în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie „pentru a scăpa de influenţa Moscovei” în Republica Moldova.

„Ne aflăm în plin război, ceea ce se întâmplă astăzi se numeşte război cu arme non-militare, iar în spatele acestui atac la adresa statelor noastre stă un actor statal care finanţează, promovează şi sprijină, în mod sfidător, orice provocare antieuropeană. Ei creează ştiri false, ei manipulează, ei dezinformează. Este în ADN-ul Kremlinului de mai bine de un secol să semene teamă prin minciună, prin teroare, încălcând în mod constant toate regulile, subminând democraţia şi anulând drepturile omului ori de câte ori i-o cere interesul lui Putin”, a declarat Eugen Tomac.

Potrivit lui, Moscova „şi-a creat un instrument, finanţat direct de stat - Sputnik, emite în toată Uniunea Europeană, în toate limbile”. 

„Acest site este oglinda a ceea ce gândeşte şi promovează Guvernul rus. Ce trebuie să se mai întâmple ca să începem să acţionăm mai ferm? Peste câteva zile sunt alegeri în R. Moldova, un stat asociat UE, unde Putin şi-a creat partide, peste douăzeci de instituţii media şi încearcă, în mod disperat, să câştige alegerile pentru a ţine captiv acest stat locuit de români, aşa cum a făcut-o până în prezent”, a spus Tomac.

Eurodeputatul a făcut apel către cetăţenii R. Moldova: „ieşiţi la vot - este pentru prima dată când, în mod real, puteţi scăpa de influenţa nefastă a Moscovei.”

„Răspunsul Uniunii trebuie să fie puternic şi sunt necesare câteva decizii rapide şi curajoase pentru a ne apăra în acest război sofisticat, pe care avansul tehnologic l-a adus la un nivel nemaiîntâlnit.

Mediul online este plin de platforme, site-uri şi alte instrumente conexe ce urmăresc dezinformarea cetăţenilor Uniunii Europene”, a adăugat Tomac.

   

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite