VIDEO Dorin Chirtoacă, mustrat de ambasadorul României după ce Ion Chicu a fost huiduit de unionişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a fost mustrat de ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, în cadrul ceremoniei de prezentare a ajutorului umanitar oferit de România pentru R.Moldova, pe motiv că diplomatul român a considerat că anume Dorin Chirtoacă se face responsabil de faptul că un grup de unionişti l-au huiduiut pe premierul Ion Chicu, deşi în acel grup erau mai mulţi politicieni, printre care şi deputaţi.

Daniel Ioniţă s-a îndreptat către manifestanţi imediat ce aceştia începuse să-l huiduie pe premierul Ion Chicu şi i-a îndemnat să-şi înceteze acţiunea respectivă.

„Dacă ne iubiţi şi respectaţi, vă rog frumos, păstraţi solemnitatea. Suntem petru un eveniment frumos. Vreţi să faceţi manifestări de genul ăsta, mergeţi în altă parte. Domnule Chirtoacă, sunteţi responsabil de chestiune aceasta”, a spus ambasadorul român.

Dorin Chirtoacă a venit cu o reacţie, pe Facebook, unde a afirmat că unioniştii nu l-au huiduit pe Ion Chicu la îndemnul său. În plus, Chirtoacă a spus că nu e supărat pe ambasador: „Ne-a certat acolo de faţă cu toată lumea. Îl înţeleg şi pe dumnealui, răspunde de eveniment, dar nu este vina nimănui. Chiar dacă a spus că „domnule Chirtoacă, dumneata te faci responsabil de asta”, eu am primit-o cu umor pe undeva. Eu m-am adresat oamenilor să nu huiduim, să nu scandăm”, a afirmat Chirtoacă. 

Liderul PL a menţionat că oamenii nu puteau fi opriţi din acţiunea lor de a-l huiduiu pe Ion Chicu pentru că ar fi fost supăraţi că ceremonia de prezentare a ajutorului umanitar s-a desfăşurat „sub pod la Telecentru”, dar nu în centrul Capitalei.

Cele 20 de camioane cu ajutor umanitar oferit de România pentru Republica Moldova, în contextul luptei împotriva COVID-19, au ajuns la Chişinău, în după-amiaza zilei de joi, 7 mai. Guvernul de la Chişinău nu a acceptat ca prezentarea ajutorului umanitar să se desfăşoare în centrul Capitalei, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, aşa cum au cerut sute de cetăţeni, printr-o petiţie online, dar şi mai mulţi politicieni.

Din acest motiv, zeci de cetăţeni care au venit să participe la ceremonia de prezentare a ajutorului umanitar, care a avut loc în sectorul Telecentru, la intrarea în oraş, l-au huiduiut pe premierul Ion Chicu şi au scandat „ruşine”, odată ce şeful Guvernului şi-a făcut apariţia.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite