VIDEO Deputatul Corneliu Dudnic: Dacă unirea cu România se va realiza, eu voi fi primul care va lua arma şi va apăra Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Dudnic deputat PDM

Deputatul Partidului Democrat Corneliu Dudnic a declarat sâmbătă, 24 februarie, că el va fi primul care va lua arma în mână pentru a apăra autonomia găgăuză, în cazul în care Republica Moldova va decide să se unească cu România.

„Ca să închid subiectul unionismului, eu vă dau cuvântul: dacă vreodată proiectul unirii se va realiza, eu voi fi primul dintre cei care va lua automatul şi va merge să apere autonomia găgăuză”, a declarat Corneliu Dudnic în cadrul unui eveniment desfăşurat în autonomie, în satul Tomai, la iniţiativa başcanului Irina Vlah. 

Deputatul a criticat vizitele oficialilor români în Găgăuzia din ultimii ani, subliniind că aceste acţiuni nu contribuie la contracararea unionismului.

„Mai mult decât atât, în anul 2017, în Universitatea de Stat din Comrat a fost deschis un centru cultural românesc. Pentru ce facem noi asta? Pentru a lupta cu unionismul?”, a afirmat Dudnic.

Tot în acest context, parlamentarul a reamintit că, în 2013, când deputaţii urmau să aleagă preşedintele ţării, pe Nicolae Timofti, Igor Dodon şi Zinaida Greceanîi au fost cei care l-au susţinut pe „cel mai proromân preşedinte din istoria ţării”.

„După aceea, Timofti i-a dat cetăţenie lui Băsescu, iar astăzi Băsescu umblă prin toată ţara şi strânge semnături pentru unire”, a continuat Dudnic.

Potrivit lui, unirea niciodată nu se va produce, iar dacă şi va avea loc, atunci toţi găgăuzii vor ieşi în stradă la straja autonomiei, precizând că, în conformitate cu legislaţia, Găgăuzia are dreptul la autodeterminare, din moment ce Republica Moldova îşi pierde independenţa.

De menţionat că scopul manifestaţiei la care a participat şi Corneliu Dudnic era de a găsi soluţii pentru a combate unionismul în regiune. Potrivit presei de la Comrat, la adunare au participat peste 1.000 de persoane, printre care reprezentanţii satelor şi oraşelor din autonomie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite