VIDEO Autorităţile moldoveneşti interzic în continuare accesul în ţară al lui George Simion. Activistul ameninţă cu greva foamei

VIDEO Autorităţile moldoveneşti interzic în continuare accesul în ţară al lui George Simion. Activistul ameninţă cu greva foamei

Preşedintele Platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion, în continuare are interdicţia de a intra în Republica Moldova. Activistul civic a încercat în dimineaţa zilei de vineri, 12 iulie, să treacă frontiera Republicii Moldova prin vama Leuşeni, însă autorităţile i-au interzis accesul.

George Simion a avertizat autorităţile moldoveneşti că, dacă în cel mult o săptămână nu va fi soluţionată această problemă, dânsul intenţionează să intre în greva foamei. 

„O să vin în maxim o săptămână aici şi o să rămân în greva foamei dacă acest regim mă va priva de dreptil meu elementar de a-mi vedea fraţii, interzicându-mă peste Prut fără niciun motiv”, a declarat George Simion într-un live pe Facebook.

Amintim că în cadrul întrevederii cu premierul Viorica Dăncilă, de la Bucureşti, Maia Sandu a afirmat că interdicţia de a intra în Republica Moldova primită de George Simion a fost una ilegală, iar consecinţele ei trebuie să fie anulate. 

George Simion a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova pe 1 octombrie 2018, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta spre România. Activistul primit şi interdicţie de intrare în Republica Moldova pentru cinci ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: