Victor Ciobanu: PAS şi PPDA sunt obligate să înainteze un singur candidat pentru Primăria Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru alegerile locale noi din municipiul Chişinău, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate sunt obligate să înainteze un candidat comun pentru că separat aceste formaţiuni vor fi „devorate”. Această opinie aparţine analistului politic Victor Ciobanu şi a fost exprimată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

Potrivit lui, dacă vor merge separat la acest scrutin, doar vor favoriza candidatul guvernării care este Silvia Radu, susţine Victor Ciobanu. Analistul consideră că încă mai există loc pentru negocieri în privinţa candidatului unic al forţelor de dreapta.

„Eu cred că mai este timp, dar foarte puţin pentru că această campanie deja a început şi decizia trebuie luată foarte repede”,a afirmat Victor Ciobanu.

Fosta deputată Stela Jantuan consideră că cea mai mare responsabilitate în alegerile locale noi o vor avea partidele extraparlamentare de opoziţie PAS şi PPDA pentru că ele sunt rezultatul mişcării protestatare. În opinia ei, Chişinăul are nevoie acum de un manager, de un om care să ştie să administreze lucrurile în oraş.

Analistul Alexei Tulbure spune că istoria legată de candidatul unic pentru alegerile locale noi în Chişinău arată că PAS şi PPDA nu prea au experienţă de „concubinaj şi coabitare politică”.

„Nu se pot înţelege, nu au un mecanism bine pus la punct de depăşire a unor astfel de situaţii. Şi în cazul în care un astfel de mecanism nu va apărea, aceste două partide trebuie să se gândească cum să-şi croiască drumul politic de sine stătător, să meargă în anumite situaţii separat”, consideră Alexei Tulbure.

El este absolut convins că un candidat din partea partidelor proeuropene are toate şansele să câştige alegerile în Capitală căci conjunctura este una favorabilă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite