Vicepreşedintele Parlamentului Sergiu Sârbu şi fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuţa au intrat în clubul celor care şi-au turnat apă rece pe cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepreşedintele Parlamentului Sergiu Sârbu. Captură video
Vicepreşedintele Parlamentului Sergiu Sârbu. Captură video

Alţi doi politicieni moldoveni au dat curs provocării din cadrul campaniei Ice Bucket Challenge şi au acceptat să-şi toarne pe cap o găleată de apă rece cu gheaţă. Deputatul democrat a făcut-o pe un bloc din Chişinău, iar fostul şef de la Apărare - în via de la ţară.

Provocat de ziarista Oxana Greadcenco, Vitalia Marinuţa a acceptat inivitaţia „de a participa în această mişcare de caritate“. El a anunţat că va dona 1.000 de lei pentru Hospice Angelus Moldova şi i-a provocat, la rândul său, colegii lui de partid Ana Guţu, Tatiana Potâng şi Oleg Bodrug.

Vedeţi video aici

Şi vicepreşedintele Parlamentului, democratul Sergiu Sârbu nu a reziatat tentaţiei şi a făcut duş rece cu gheaţă. El a spus că a donat 100 de dolari pentru Hospice Angelus şi 100 de dolari pentru Centrul Mamei şi Copilului. „Nu provoc pe cineva concret, ci pe colegii din Parlament, Guvern şi pe toţi oameni cu inimă mare să partipe la acte de caritate“, a susţinut Sergiu Sârbu.

„Cancerul l-a ţintuit pe tata la pat... Nu pot să nu accept provocarea şi voi dona 1.000 de lei pentru Hospice Angelus Moldova. Nu accept însă moda(litatea) de a se atribui unui gest de caritate coloratură politică! Fac această donaţie, nu în calitate de coleg de partid al lui Vitalie Marinuta, ci pentru că îmi pasă şi pentru că îmi doresc ca prin gestul meu şi al persoanelor cu inimă mare să crească numărul celor care au înfruntat adevărata provocare, provocarea cancerului, provocarea pe viaţă şi moarte!“, a răspuns vicepremierul Tatiana Potâng, pe Facebook.

marinuta colaj foto diez

Colaj Diez.md

Ca şi Sergiu Sârbu, liderul PLDM Vlad Filat şi-a turnat apă pe cap chiar pe ploaie, provocându-i, la rândul său pe prezentatoarea Lorena Bogza, pe ministrul Educaţiei Maia Sandu şi pe fostul preşedinte georgian Mikheil Saakashvili.

Fostul preşedinte interimar Mihai Ghimpu şi ministru Justiţiei Oleg Efrim sunt alţi doi politicieni care au acceptat provocarea.

Potrivit regulilor, persoanele provocate au 24 ore să răspundă provocării, dacă nu o fac donează 100 de euro, dolari, lei, ruble, lire sterline organizaţiei Hospice Angelus Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite