Veaceslav Platon, citat de procurori pentru a i se înainta acuzarea de atac raider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veaceslav Platon
Veaceslav Platon

Veaceslav Platon a fost citat de procurorii anticorupţie, pe data de 2 noiembrie, pentru a i se înainta acuzarea de „atac raider asupra „Moldova-Agroindbank” cu bani din „laundromatul rusesc”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, investigaţiile privind acţiunile unor persoane pentru preluarea controlului asupra „Moldova-Agroindbank”, din perioada anilor 2011-2015 şi gestionarea acestei instituţii în beneficiul unui grup criminal organizat se referă la fapte de escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari şi spălarea banilor în proporţii deosebit de mari.

În cadrul investigaţiilor s-a constatat că făptuitorii, folosind documente false şi mijloace financiare provenite din „laundromatul rusesc”, au organizat înregistrarea unor tranzacţii în lipsa voinţei proprietarilor legali sau a succesorilor acestora. Acest fapt le-a permis de a obţine un pachet de peste 28 de mii de acţiuni ale „Moldova-Agroindbank”, în valoare totală de 28 de milioane lei.

Ulterior, pentru a deghiza originea ilicită a hârtiilor de valoare sustrase, făptuitorii au tranzacţionat acţiunile sustrase către companii nerezidente al căror beneficiar real era Platon Veaceslav.

În perioada 2011-2015, făptuitorii au dobândit 43,11% din acţiunile „Moldova-Agroindbank”, care erau deţinute de o serie de companii, în marea majoritate nerezidente, beneficiar real al cărora a devenit Platon Veaceslav. Asta i-a permis ultimului să preia controlul asupra instituţiei financiare pe o anumită perioadă.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în luna iulie a acestui an. Acesta a fost văzut la Londra, iMarea Britanie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite