Vasile Costiuc: „Sub pretextul deoligarhizării ţării, un regim oligarhic este înlocuit cu un alt regim oligarhic, mult mai monstruos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul „pentru demiterea lui Dodon” renunţă la greva foamei anunţată pentru perioada 5-9 august. Într-o conferinţă de presă la IPN, membrii grupului au declarat că au fost informaţi de către Procuratura Generală despre recepţionarea demersului înaintat pe 1 august, în care au solicitat tragerea la răspundere penală a şefului statului „pentru promovarea intereselor Rusiei în Republica Moldova”.

Liderul grupului, Vasile Costiuc, a spus că Igor Dodon prezintă pericol pentru ţară, în condiţiile în care preia controlul asupra mai multor instituţii ale statului. El şi-a exprimat speranţa că „într-o perioadă rezonabilă de timp, Procuratura va da curs apelului şi va înainta Parlamentului solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Igor Dodon, ocupant al funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova”.

„Sub pretextul dezoligarhizării ţării, un regim oligarhic este înlocuit cu un alt regim oligarhic, mult mai monstruos şi mai distructiv”, a declarat Vasile Costiuc.

Dumitru Munteanu, profesor universitar, membru al grupului, a spus că Igor Dodon este „reprezentantul regimului sovietic, care a deportat basarabenii în Siberia şi Kazahstan, sărăcind poporul român prin foametea organizată”. Dumitru Munteanu spune că „acest sistem KGB-ist este şi astăzi în vigoare, doar că şi-a schimbat metodele. Agenţii regimului sunt infiltraţi în toate instituţiile, îndeplinesc planurile diabolice ale totalitarismului şi trebuie opriţi”.

Un alt membru al grupului, Vasile Sinigur, a menţionat că greva foamei va fi reluată dacă Procuratura nu va reacţiona într-o perioadă rezonabilă de timp la demersul recepţionat. „Aşteptăm un rezultat de la Procuratura Generală, nu ştiu dacă o să fie. Procurorul general, dacă este interimar pus de Dodon, e slabă nădejdea”, a spus Vasile Sinigur.

Membrii grupului cheamă cetăţenii pe data de 23 august, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a protesta împotriva acţiunii pe care planifică să o desfăşoare Igor Dodon, sub genericul: „Eliberarea Moldovei de fascism”.

Pe 1 august, membrii Grupului au anunţat că de luni, 5 august, intră în greva foamei, în faţa Ambasadei SUA „pentru a atrage atenţia partenerilor că, dacă nu se vor implica, în jumătate de an va fi târziu să ne scoată din ghearele lui Putin”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite