Valeriu Munteanu: Tauber şi Apostolova au fost reţinute pentru a acoperi mediatic semnarea ruşinoasă a acordului de guvernare între ACUM şi PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Munteanu

Liderul Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia (USB), Valeriu Munteanu, consideră că deputaţii fracţiunii Partidului Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost reţinuţi „pentru a acoperi mediatic şi „emoţional” semnarea ruşinoasă a acordului de guvernare, iar faptul că Maia Sandu şi Andrei Năstase au fugit de acest eveniment, confirmă acest lucru”.

„După chindii, în semi-obscuritate, a fost semnat un Acord politic de guvernare, cel mai probabil pentru patru ani între Blocul ACUM şi PSRM, chiar dacă anterior liderii blocului ACUM au promis să stau cu Dodon la guvernare doar până destructurează sistemul construit de Plahotniuc, apoi provoacă alegeri anticipate”, a scris Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, chiar dacă textul noului acord de guvernare PSRM-ACUM spune altceva, „miza cea mare (pentru Moscova) la semnarea pentru patru ani a acestui Acord şi al acestei guvernări împotriva naturii noastre a românilor basarabeni, este una geopolitică şi anume edificarea şi consolidarea identităţii civice moldoveneşti, una diferită decât cea română, un pas atât de important pentru Moscova şi pentru servitorii săi umili de la Chişinău”. 

Valeriu Munteanu este convins că Procuratura generală este controlată politic de alianţa PSRM-ACUM.

El a aminti că la şedinţa Parlamentului din 16 septembrie, în cadrul luării sale de cuvânt, Igor Dodon a declarat că v-a veni procurorul general cu solicitarea de ridicare a imunităţii unor deputaţi şi imediat a venit procurorul general interimar şi a solicitat ridicarea imunităţii parlamentare a deputatelor Tauber şi Apostolava de la partidul Şor, „care au fost implicate în devalizarea celor trei bănci”. 

„Demersul procurorilor a fost necesar, dar întârziat şi insuficient, ori acest lucru trebuie realizat în primul rând în privinţa celor de la PD şi a foştilor conducători de instituţii, care au favorizat şi admis furtul miliardului. Doar că pe aceea nimeni nu-i deranjează cu nimic. Stranie a fost şi reacţia primului ministru Maia Sandu la acest subiect, care a spus, citez: „Oamenii vor reforma reala, ei aşteaptă de la noi acţiuni dure si azi am livrat prima porţie. Vor mai urma.” Această declaraţie foarte stranie şi implicaţiile parlamentare a le lui Dodon pe acest subiect demonstrează că reţinerea celor două deputate penale este o acţiune cu „dedicaţie” politică (chiar dacă este extrem de necesară), iar procuratura continuă să servească regimul de guvernare – azi coaliţia ACUM-PSRM”, a mai spus Munteanu.

Amintim că obiectivul primordial al înţelegerii semnate de către Blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor este păstrarea majorităţii parlamentare în scopul promovării reformelor cheie pentru dezvoltarea Republicii Moldova, transmite IPN.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite