Valeriu Ghileţchi cere de la SIS să fie prezentate probe pe cazul expulzării conducerii Liceului Orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO parlament.md
FOTO parlament.md

Vicepreşedintele Parlamentului Valeriu Ghileţchi afirmă că „operaţiunea din această dimineaţă privind expulzarea conducerii Liceului Teoretic Orizont ridică semne de întrebare”. În opinia sa, într-un stat de drept asemenea decizii trebuie să fie bazate pe dovezi clare, nu doar suspiciuni, precum că aceşti profesori aveau legături sau finanţau organizaţii islamiste.

„Este, cel puţin, straniu că 25 de ani, aceşti cetăţeni străini au activat în ţara noastră fără a fi avertizaţi sau învinuiţi de activităţi ilegale, iar acum brusc au devenit persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Ghileţchi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul a anunţat că trimis o interpelare la adresa Serviciului de Informaţii şi Securitate privind decizia de a expulza pe cei şapte cetăţeni turci care activau în calitate de profesori la Liceul „Orizont” cu solicitarea de prezenta probele care au stat la baza acestor decizii.

Amintim că şapte cetăţeni turci, angajaţi ai Liceului moldo-turc Orizont din Chişinău, printre care directorul filialei Durleşti, directorul filialei Ciocana şi directorul filialei Ceadâr-Lunga, au fost reţinuţi de către ofiţerii SIS, după care expulzaţi din ţară, fiind suspectaţi de legături cu o grupare islamistă. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite