Valentin Dolganiuc: Televiziunile afiliate PDM şi PSRM sunt exclusiv posturi de propagandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Posturile de televiziune afiliate Partidului Democrat şi cele afiliate socialiştilor sunt exclusiv posturi de propagandă. De asemenea, retransmiterea tuturor posturilor ruseşti înseamnă, la fel, propagandă. Această opinie aparţine lui Valentin Dolganiuc, membru al Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, şi a fost exprimată în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

În opinia lui, în prezent în Republica Moldova există două tipuri de propagandă: internă şi externă între care Valentin Dolganiuc pune semnul egalităţii.

„Propaganda externă este acea propagandă geopolitică lansată de către Rusia în spaţiul ex-sovietic acolo unde ea vrea să deţină controlul total. Şi propaganda internă care a dus la perpetuarea unui grup criminal organizat la putere”, a spus membrul Platformei Civice DA.

Activistul Valeriu Paşa consideră că manipularea din mass-media trebuie să dispară pentru că este manipulare, dar nu pentru că este produsă în Rusia, Moldova sau în altă ţară. Potrivit lui, autorii proiectului de lege care a propus modificarea Codului Audiovizualului trebuiau să găsească un motiv juridic pentru a adopta cât mai simplu legea.

„Interzicerile acestea nu s-au făcut aşa pentru că s-a analizat conţinutul televiziunilor. Ele nu au fost interzise pentru că sunt posturi de propagandă. S-a căutat o găselniţă juridică ca să aprobe o lege cât mai simplă care să nu ridice mari întrebări privind calitatea audiovizualului în interiorul ţării”, a spus Valeriu Paşa.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat, Ion Terguţă, spune că autorităţile de la Chişinău au scos din spaţiul public al Republicii Moldova inclusiv un post rusesc de opoziţie.

„Problema este că din momentul în care scoţi toate canalele federale din Republica Moldova şi laşi un post de opoziţie doar, atunci intri în conflict cu Guvernul de la Moscova”, a spus Ion Terguţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite