Un procuror se abţine de la examinarea pretinselor ilegalităţi admise de Alexandru Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci

Un procuror se abţine de la examinarea pretinselor ilegalităţi admise de Alexandru Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci

Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat

Procurorul Vasile Plevan a depus o declaraţie de abţinere  de la examinarea pretinselor ilegalităţi admise de către procurorul general interimar suspendat, Alexandr Stoianoglo, în dosarul expulzării profesorilor turci. Consiliul Superior al Procurorilor a examinat declaraţia  şi a decis remiterea acesteia Procuraturii Anticorupţie, spre examinare conform competenţei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul Vasile Plevan a fost desemnat de către CSP să desfăşoare urmărirea penală după ce procurorul-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie a dispus anularea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale semnate de procurorul Andrei Balan. Examinarea pretinselor ilegalităţi admise de Alexandr Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci a fost solicitată de către fosta deputată Inga Grigoriu. Ea menţiona că scopul a fost scoaterea ilegală a profesorilor, folosind ilegal resursele financiare ale statului, în interesele unui stat străin, fapt constatat şi de CEDO printr-o hotărâre din iunie 2019.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările