Timofti s-a jeluit la APCE pe comunişti. Oficialii europeni le-au ţinut însă parte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Timofti a oferit daruri oficialilor europeni
Nicolae Timofti a oferit daruri oficialilor europeni

Preşedintele Nicolae Timofti a participat, ieri, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg şi a a avut întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali.

Şeful statului s-a plâns că Partidul Comuniștilor refuză să poarte un dialog cu alianţa de guvernare și nu recunoaște legitimitatea alegerilor prezidențiale din primăvară. „Această poziție inflexibilă și neconstructivă nu ajută societatea să se concentreze asupra rezolvării problemelor din Republica Moldova", a declarat el la întâlnirea cu preşedintele APCE, Jean-Claude Mignon.

Gianni Buquicchio, președintele Comisiei de la Veneția, a îndemnat forțele politice de la Chișinău să depășească starea de conflict şi să coopereze la modificarea Constituţiei, mai ales în ceea ce privește procedura de alegere a şefului statului. În ceea ce priveşte decizia Parlamentului de a interzice simbolurile comuniste, Buquicchio a menţionat că acestea nu pot fi comparate cu cele fasciste. În replică, Nicolae Timofti a spus că nu vede nicio deosebire între lagărele de concentrare fasciste și gulagul comunist, unde, de asemenea, au murit milioane de oameni nevinovaţi.

La întrevederea cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, s-a discutat despre problemele din Justiție. Șeful statului a precizat că autoritățile dela Chişinău desfășoară în mod prioritar reforme în acest sector, iar oficialul european a remarcat
că lucrurile în Moldova merg în direcția corectă.

Într-o rezoluţie, APCE a cerut Rusiei să-şi retragă armata din Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite