Teodor Cîrnaţ explică de ce nu a câştigat concursul pentru funcţia de avocat al poporului: „Am fost pedepsit pentru că am criticat-o pe Maia Sandu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Cîrnaţ, expert în drept constituţional, profesor universitar
Teodor Cîrnaţ, expert în drept constituţional, profesor universitar

Doctorul habilitat în drept Teodor Cârnaţ este supărarea pe guvernarea PAS pentru faptul că nu a fost promovat în funcţia de avocat al poporului, funcţie la care a candidat a patra oară.

În cadrul emisiunii „Întreabă Gheţu” de la TV8,  profesorul universitar a considerat că nu a fost promovat în funcţia de Avocat al Poporului pentru că, anterior, a criticat-o pe Maia Sandu dar şi PAS-ul aflat la guvernare, notează TV8.

„PAS-ul ştiind că am criticat-o nu o singură dată pe Maia Sandu atunci când a şchiopătat, am criticat şi PAS-ul pentru greşelile politice pe care le-a făcut, iată, în acest fel, PAS, pentru a mă pedepsi, m-a notat iniţial cu nota 4, iar ulterior mi-a pus nota 5 -  profesor universitar, doctor habilitat”, a menţionat Teodor Cârnaţ.

Potrivit lui, concursul a fost mimat, iar Avocatul Poporului a fost desemnat pe criterii politice.     

Deputata PAS, Ana Calinici a negat aceste acuzaţii şi a dat asigurări că membrii comisiei „respectă activitatea didactică” a domnului Cârnaţ, iar candidatul selectat a fost apreciat „pe bună dreptate” de membrii comisiei  în cadrul unui „concurs echitabil”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite