Subiectul ultimelor alegeri anticipate din Moldova, pe agenda reuniunii Adunării Parlamentare a OSCE, care începe mâine la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de deputaţi moldoveni va participa la reuniunea Adunării parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşură în perioada 24-25 februarie în capitala Austriei.

Agenda reuniunii include dezbateri speciale privind situaţia din regiunea mediteraneană, în contextul evenimentelor din Egipt, Tunisia, Libia şi alte state din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Totodată, Adunarea Parlamentară OSCE va examina rapoartele privind alegerile parlamentare din Republica Moldova, Kârgâstan, Azerbaidjan şi referitor la alegerile prezidenţiale din Republica Belarus.

Tradiţional, mai mulţi oficiali se vor adresa participanţilor la reuniune, inclusiv  Petros Efthymiou, preşedintele AP OSCE; Audronius Azubalis, ministrul de Externe al Lituaniei şi preşedintele în exerciţiu al OSCE; Heinz Fischer, preşedintele Austriei; Barbara Prammer, şefa Parlamentului de la Viena.

Timp de două zile, în capitala Austriei se va desfăşura şedinţa Comitetului Permanent al AP OSCE, sesiunea comună a celor trei comitete generale ale AP OSCE - pentru Afaceri Politice şi de Securitate, pentru Afaceri Economice, Ştiinţifice, Tehnologice şi Mediul Ambiant, pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Probleme Umanitare, precum şi reuniuni în cadrul fiecărui comitet.

Peste 250 de parlamentari din 55 de ţări sunt aşteptaţi să participe la reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Delegaţia de la Chişinău este formată din deputaţii Vasili Şova (PCRM), Simion Furdui (PLDM) şi Stella Jantuan (PD), comunică Serviciul de presă al Parlamentului de la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite