SPPS exclude versiunea unei tentative de asasinare a lui Igor Dodon: Şoferul camionetei nu putea şti la ce oră va trece preşedintele pe acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon implicat într-un grav accident rutier la Străşeni

Directorul interimar al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea, exclude versiunea unui atentat asupra lui Igor Dodon duminică, 9 septembrie, atunci când preşedintele a fost implicat într-un accident rutier la Străşeni.

Într-un interviu pentru ProTV, Anatolie Golea a declarat că automobilul în care se afla preşedintele ţării se deplasa regulamentar, fără a depăşi limita de viteză, în timp ce camionul care a ieşit pe contrasens avea circa 60km/h.

„Deplasarea preşedintelui a apărut spontan şi nu poate fi vorba de o încercare de asasinat, care în mod normal, trebuie pregătită minuţios. Printre altele, se vorbeţte despre faptul că impactul a fost provocat nu doar de carosabilul umed, dar şi de vizibilitatea redusă, de vreme ce accidentul s-a produs în vârf de pantă”, a spus Golea.

Potrivit lui, în urma unor analize s-a stabilit că a fost un accident, mai ales că autocamionul nici nu ar fi fost încărcat cu marfă, pentru a admite ipoteza tentativei de atentat.

„Şoferul camionetei, din cauză că era traseul ud şi maşina de mare tonaj, nu a adaptat viteza automobilului bine şi avea să intre în coleziune cu automobilul din faţă”, susţine directorul SPPS.

În continuare, acesta afirmă că pentru a evita coleziunea, şoferul autocamionului a întors volanul în stânga şi a intrat în coleziune cu automobilul principal din cortegiu, unde se afla preşedintele.

„Şoferul a frânat şi ca să evite coleziunea a redirecţionat maşina în partea stângă. Noi am verificat versiunea atentatului. Şoferul care era la volanul acelui camion lucrează de mai mult timp pe acest traseu”, a explicat Golea.

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a comentat, duminică după-amiază, imaginile video surprinse în momentul accidentului în care a fost implicată coloana oficială a preşedintelui Igor Dodon, lansând ipoteza că nu ar fi fost vorba, de fapt, despre un accident, ci despre o tentativă de asasinare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite