SPPS exclude versiunea unei tentative de asasinare a lui Igor Dodon: Şoferul camionetei nu putea şti la ce oră va trece preşedintele pe acolo

SPPS exclude versiunea unei tentative de asasinare a lui Igor Dodon: Şoferul camionetei nu putea şti la ce oră va trece preşedintele pe acolo

Directorul interimar al Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea, exclude versiunea unui atentat asupra lui Igor Dodon duminică, 9 septembrie, atunci când preşedintele a fost implicat într-un accident rutier la Străşeni.

Într-un interviu pentru ProTV, Anatolie Golea a declarat că automobilul în care se afla preşedintele ţării se deplasa regulamentar, fără a depăşi limita de viteză, în timp ce camionul care a ieşit pe contrasens avea circa 60km/h.

„Deplasarea preşedintelui a apărut spontan şi nu poate fi vorba de o încercare de asasinat, care în mod normal, trebuie pregătită minuţios. Printre altele, se vorbeţte despre faptul că impactul a fost provocat nu doar de carosabilul umed, dar şi de vizibilitatea redusă, de vreme ce accidentul s-a produs în vârf de pantă”, a spus Golea.

Potrivit lui, în urma unor analize s-a stabilit că a fost un accident, mai ales că autocamionul nici nu ar fi fost încărcat cu marfă, pentru a admite ipoteza tentativei de atentat.

„Şoferul camionetei, din cauză că era traseul ud şi maşina de mare tonaj, nu a adaptat viteza automobilului bine şi avea să intre în coleziune cu automobilul din faţă”, susţine directorul SPPS.

În continuare, acesta afirmă că pentru a evita coleziunea, şoferul autocamionului a întors volanul în stânga şi a intrat în coleziune cu automobilul principal din cortegiu, unde se afla preşedintele.

„Şoferul a frânat şi ca să evite coleziunea a redirecţionat maşina în partea stângă. Noi am verificat versiunea atentatului. Şoferul care era la volanul acelui camion lucrează de mai mult timp pe acest traseu”, a explicat Golea.

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a comentat, duminică după-amiază, imaginile video surprinse în momentul accidentului în care a fost implicată coloana oficială a preşedintelui Igor Dodon, lansând ipoteza că nu ar fi fost vorba, de fapt, despre un accident, ci despre o tentativă de asasinare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: