Sondaj: Moldovenii susţin iniţiativa lui Dodon de înlocuire a disciplinei Istoria Românilor cu Istoria Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Fondul Opiniei Publice a publicat marţi, 13 iunie, la solicitarea companiei Poliexpert, un sondaj de opinie. Conform studiului, majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova susţin iniţiativa preşedintelui Dodon de înlocuire a disciplinei Istoria Românilor cu Istoria Moldovei.

Întrebarea respectivă a fost inclusă în sondaj după ce Igor Dodon a anunţat desfăşurarea unui referendum naţional consultativ pentru ziua de 24 septembrie 2017, care va include inclusiv întrebarea legată de preferinţele cetăţenilor în ceea ce priveşte dorinţa de a studia Istoria Românilor sau Istoria Românilor.

Astfel, datele studiului spun că 78% din cetăţeni doresc să studieze ca în şcoli să fie studiată Istoria Moldovei, da rnu Istoria Românilor, precum este actualmente.

Referitor la celelalte trei întrebări din referendumul menţionat, 88% din respondenţi susţin micşorarea numărului de deputaţi de la 101 la 71.

De asemenea, 53% din moldoveni vor sunt de acord să ofere preşedintelui ţării atribuţii suplimentare pentru dizolvarea Parlamentului. 73% din cetăţeni susţin anularea legii ce prevederea transformarea miliardului furat din sistemul bancar în datorie publică.

Sondajul a fost realizat între 26 mai şi 5 iunie pe un eşantion de 1.789 de persoane.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite