Slusari a depus un denunţ la Procuratură privind devalizarea sistemului de asigurări

Slusari a depus un denunţ la Procuratură privind devalizarea sistemului de asigurări

Alexandru Slusari

Alexandru Slusari, fost deputat al Platformei „Demnitate şi Adevăr”, a depus un denunţ la Procuratura Generală pe faptul devalizării sistemului de asigurări în anii 2018-2019, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Văzând liniştea în mediul organelor de anchetă, am depus un denunţ la Procuratura Generală pe faptul devalizării sistemului de asigurări în 2018-2019, când de la două companii au fost sustrase cel puţin 200 de milioane de lei şi transferate către firmele-fantomă din offshoruri şi persoane interpuse ale lui Plahotniuc şi Şor. O parte din bani (40 de milioane de lei) au ajuns la un partener de afaceri al lui Plahotniuc, Oleg Goncharenco, care peste câteva luni, cel mai probabil, cu aceşti bani a obţinut controlul asupra Aeroportului Chişinău”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ex-deputatului, schema a fost implementată în baza tranzacţiilor mimate, prin intermediul băncilor moldoveneşti, cu modificarea legislaţiei şi implicarea nemijlocită a conducerii Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), precum şi pe fundalul inacţiunilor instituţiilor de reglementare şi prevenire a spălării de bani.

„Important că astfel de operaţiuni au avut loc după schema Laundromat şi furtul miliardului şi înăsprirea semnificativă a legislaţiei în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului escrocheriei financiar-bancare”, notează fostul deputat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările