Sergiu Mocanu: Nu putem vorbi despre unirea cu România până nu putem frontieră pe Nistru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu FOTO IPN
Sergiu Mocanu FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, ex-deputatul Sergiu Mocanu, consideră că unirea Republicii Moldova cu România nu este posibilă atât timp cât autorităţile de la Chişinău nu pun frontiera republicii pe Nistru, aşa încât regiunea transnistreană să nu mai fie parte a Republicii Moldova.

Mai mult, Sergiu Mocanu e de părere că România trebuie inclusă în formatul de negocieri „5+2”.

„România ar putea şi trebuie să revină la masa de negocieri. Asta noi o spunem în ideea noastră că nu putem vorbi despre unire atât timp cât nu punem frontieră pe Nistru. Până nu facem lucrul ăsta, nu facem nimic, iar la masa de negocieri putem determina un statut pentru Transnistria în afara României. Cine vă spune că Republica Moldova se poate reunifica cu ţara împreună cu Transnistria sunt fie agenţi plătiţi de ruşi, fie sunt smintiţi”, a declarat Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe YouTube.

Sergiu Mocanu consideră că reîntregirea celor două maluri ale Nistrului „este utopică”. 

Potrivit lui, Transnistria nu a făcut niciodată parte din Republica Moldova: „Transnistria a fost împreună cu Basarabia doar în cadrul unui proiect sovietic şi poate rămâne aşa doar în cazul unui proiect rusesc. R. Moldova poate fi un stat întreg numai într-un proiect rusesc”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite