PSRM: Primăria Chişinău este condusă de astăzi de PDM: „Asistăm la o lovitură de stat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Numirea lui Ruslan Codreanu şi a Silviei Radu în funcţiile de viceprimari ai municipiului Chişinău, printr-o dispoziţie a primarului interimar, este „o acţiune de atac raider asupra Primăriei Chişinău şi de uzurpare a puterii”. Este poziţia Partidul Socialiştilor, care şi-a anunţat intenţia de a contesta în instanţa de judecată dispoziţia lui Nistor Grozavu prin care au fost numiţi viceprimarii, transmite IPN.

Deputatul Bogdan Ţârdea a spus, într-o conferinţă de presă, că PDM controlează astăzi toate instituţiile în stat. A corupt deputaţii şi a creat o majoritate parlamentară care susţine tot ce propune Guvernul condus tot de PDM. 

Potrivit lui Bogdan Ţârdea, PDM, care a acumulat la alegerile locale din 2015 doar puţin peste 2% sufragii în Chişinău, revenindu-i un singur mandat de consilier, prin atac raider şi-a desemnat în fruntea capitalei doi reprezentanţi. 

„Asistăm la o lovitură de stat. S-a încălcat legea. Nistor Grozavu nu a fost în drept să numească viceprimarii”, a declarat Bogdan Ţârdea.

Un alt deputat socialist, Vasile Bolea a spus că Nistor Grozavu nu este în drept să semneze o dispoziţie de numire a viceprimarilor. Legea prevede numirea viceprimarilor prin dispoziţia primarului general doar după două tentative eşuate de numire în Consiliul municipal Chişinău. Faptul că această chestiune a fost pe ordinea CMC, dar a fost retrasă, de două ori, fără examinare, nu poate fi considerată tentativă eşuată.

Socialiştii îndeamnă partidele care anterior au anunţat despre boicotarea referendumului de revocare a primarului general să iasă totuşi la vot, ca să fie revocat primarul şi să fie organizate alegeri locale anticipate.

Silvia Radu şi Ruslan Codreanu au fost numiţi viceprimari ai capitalei prin dispoziţia primarului interimar. Totodată, Nistor Grozavu a semnat o declaraţie prin care a anunţat că se retrage din funcţia de primar interimar. Interimatul funcţiei de primar general urmează să fie asigurat de către Silvia Radu.

Silvia Radu este fost director al companiei Gas Natural Fenosa şi a candidat în 2016 la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Ruslan Codreanu este consilier municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite