PSRM: Decizia CCM este politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova apreciază Hotărârea Curţii Constituţionale prin care a fost declarat neconstituţional Acordul privind creditul în sumă de 200 mln euro oferit Republicii Moldova de către Federaţia Rusă drept „o decizie politizată, anti-naţională şi pro-oligarhică”.

Formaţiunea de guvernământ şi-a expus poziţia printr-un comunicat de presă emis joi seara, la scurt timp după ce CC şi-a făcut publică Hotărârea, transmite IPN.

„Hotărârea Curţii Constituţionale, de anulare a creditului rusesc în valoare de 200 de milioane de euro, este o confirmare a faptului că această instituţie a fost capturată de interesele politico-oligarhice. Este foarte regretabil că magistraţii Curţii s-au condus nu de prevederile constituţionale şi de interesul cetăţenilor, al ţării, ci de interesele politice înguste, în spatele cărora stau oligarhi ce aşteaptă să-şi întoarcă ţara”, declară PSRM.

Potrivit formaţiunii, în urma respectivei hotărâri, au pierdut cetăţenii ţării, „care au nevoie de bani, să fie ajutaţi să depăşim împreună criza provocată de pandemia de coronavirus. Astăzi a pierdut Moldova. A pierdut democraţia şi statul de drept. Cei care au capturat din nou Curtea Constituţională şi au provocat această decizie anti-naţională, care e şi un grav precedent pentru viitoarele acorduri internaţionale ce pot fi uşor anulate de interese obscure prin intermediul Instanţei, trebuie să-şi asume întreaga responsabilitate”.

PSRM dă asigurăm că va depune şi în continuare eforturi, „împreună cu Guvernul şi preşedintele ţării, Igor Dodon, să găsim soluţii pentru ca cetăţenii să primească la timp pensiile şi salariile, ajutoarele sociale, să fie sprijinite afacerile pentru a păstra locurile de muncă, să reparăm drumuri şi să iluminăm străzi”.

https://www.ipn.md/ro/psrm-o-decizie-politizata-anti-nationala-si-pro-oligarhica-7965_1073367.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite