Protestatarii opoziţiei au pornit în marş pe Bulevardul Ştefan cel Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii adunaţi la manifestarea organizată de către Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM au pornit de la monumentul Ştefan cel Mare şi Sfânt în marş spre Parlament. Aceştia au fost îndemnaţi să se deplaseze şi la alte instituţii de stat, precum Preşedinţie, SIS, CNA, Curtea Constituţională. Potrivit organizatorilor, după marş, coloana de protestatari va veni în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a continua acţiunea, transmite IPN.

„Să mergem la principalele instituţii ale statului care au fost capturate şi care le permit astăzi unor hoţi de miliarde, unor traficanţi de fiinţe umane să-şi bată joc de cetăţeni. Vă propunem să mergem într-un marş la Parlament, la Serviciul de Informaţii şi Securitate, care ar trebui să aibă grijă de securitatea ţării şi de securitatea noastră, la Centrul Naţional Anticorupţie, care protejează corupţii. Să mergem într-un marş şi să le amintim celor care sunt în aceste instituţii de ce le plătim salarii, să le amintim că există lege în Republica Moldova şi noi cu dumneavoastră o să o punem în aplicare, iar ei vor răspunde pentru fărădelegile pe care le comit”, a declarat lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

„Să facem un marş al libertăţii către instituţiile statului capturate – Parlament, Preşedinţie, SIS, Curtea Constituţională, CNA. Ne întoarcem apoi înapoi cu toţii în Piaţa Marii Adunări Naţională şi ne continuăm protestul nostru, pe care l-am declarat continuu, şi pentru noapte, şi pentru mâine. Iar mâine aceste canalii de la guvernare nu au ce căuta aici. Ziua Independenţei este a poporului, nu a uzurpatorului”, a spus liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM a anunţat pentru duminică, 26 august, o acţiune de protest de amploare în Piaţa marii Adunări Naţionale „împotriva derapajelor comise de către guvernare”. Manifestaţia a început în preajma monumentului Ştefan cel Mare, deoarece în PMAN simpatizanţii Partidului Şor au făcut frigărui şi s-au distrat.

Protestatarii ACUM s-au adunat şi în preajma Arcului de Triumf, şi pe bulevardul Ştefan cel mare, iar între ei şi simpatizanţii Partidului Şor carabinierii au format un coordona viu. Totodată, Casa Guvernului a fost înconjurată cu un gard metalic, pe care a fost lipită bandă adezivă cu inscripţia „Poliţia. Acces interzis”. Pe strada dintre clădirea executivului şi Palatul Naţional „Nicolae Sulac” a fost dislocat un umăr mare de poliţişti, pompieri şi carabinieri.

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM a fost creat ca reacţie la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chişinău şi are printre lideri fruntaşi din PAS, PDA, PLDM şi reprezentanţi activi ai societăţii civile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite