„Proiectul Unirii este o iluzie”. Marian Lupu: Statalitatea şi independenţa Republicii Moldova sunt lucruri sfinte

„Proiectul Unirii este o iluzie”. Marian Lupu: Statalitatea şi independenţa Republicii Moldova sunt lucruri sfinte

FOTO arhivă

Unirea este o iluzie, iar statalitatea, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova sunt lucruri sfinte, a afirmat liderul fracţiunii PDM, Marian Lupu, joi, 21 decembrie, în contextul propunerii înaintate de către deputaţii liberali privind declararea anului 2018 „Anul Unirii”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Poziţia PDM a fost şi rămâne în continuare că statul Republica Moldova nu este un proiect temporar”, a declarat Marian Lupu în plenul Parlamentului, subliniind că democraţii vor contribui prin acţiunile lor la consolidarea reintegrării teritoariale şi asigurarea statalităţii şi suveranităţii Republicii Moldova.

Deputatul PDM i-a îndemnat pe liberali să promoveze Unirea şi să se promoveze pe ei înşişi pe seama acestui subiect, precizând însă că: „Realitatea este europeană, principiile şi standardele europene, care vor asigura doar o singură cale - integrarea europeană a statului independent şi suveran Republica Moldova”.

Proiectul PL ce prevede ca anul 2018 să fie declarat „Anul Unirii” a fost respins de Parlament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: