Procurorul Ruslan Popov, eliberat din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruslan Popov
Ruslan Popov

Ruslan Popov a fost eliberat din funcţia de adjunct al procurorului general. Un ordin în acest sens a fost semnat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. În decembrie anul trecut, Ruslan Popov fusese suspendat din funcţie în legătură cu dosarul în care este cercetat pentru îmbogăţire ilicită.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a declarat că Dumitru Robu a dispus pe 28 martie încetarea raporturilor de serviciu cu procurorul Ruslan Popov, în legătură cu neexprimarea unei opţiuni asupra unei altei funcţii de procuror pe care să o ocupe.

Ruslan Popov a declarat mai devreme, în cadrul şedinţei CSP, că în lista funcţiilor vacante nu se regăsesc toate locurile disponibile, inclusiv funcţiile de conducere. Iar CSP şi-a arogat dreptul să decidă că adjunctul procurorului general îşi poate alege doar o funcţie executivă, nu şi una de conducere pentru care ar putea opta.

În replică, procurorul general interimar menţiona că Procuratura Generală urmează a fi reorganizată şi optimizată şi, din acest considerent, nu pot fi prezentate toate informaţiile. Ruslan Popov a avut la dispoziţie 15 zile pentru a-şi alege o funcţie vacantă, însă acest termen a expirat.

Ruslan Popov este cercetat pentru îmbogăţire ilicită. El a fost reţinut pe 9 octombrie, iar ulterior a fost plasat sub control judiciar. Prin încheierea magistraţilor Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana din 28 martie, măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar a fost prelungită pe un termen de 60 de zile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite