Primarul Chişinăului lansează Mişcarea Alternativă Naţională: „Constatăm că nu există o altă forţă care ar putea apăra interesele tuturor cetăţenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ceban, primar
Ion Ceban, primar

Primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, lansează Mişcarea Alternativă Naţională. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă, în care a venit cu critici la adresa guvernării. Edilul a spus că în astfel de circumstanţe nu poate rămâne indiferent şi a decis să vină cu o alternativă pentru cetăţeni, creând Mişcarea Alternativă Naţională. Ceban nu a oferit detalii despre formaţiune, transmite IPN.

„Astăzi constatăm că nu există o altă forţă care ar putea apăra interesele tuturor cetăţenilor de dezmăţul celor care pretind că fac lucruri bune în ghilimele. Repet, am vorbit cu zeci de primari, cu foarte mulţi agenţi economici, cu foarte multă lume. Ziceam că orice decizie luată de mine, voi veni în faţa dumneavoastră şi voi spune despre planurile care urmează. Ştiu că toţi aşteaptă o alternativă care să-i unească pe toţi, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni, în primul rând, şi de interesele lor”, a notat edilul.

Ion Ceban a menţionat că ideea de a crea Mişcarea îi aparţine, iar echipa îi este alături pe parcursul anilor deja. Despre paşii ulteriori, va anunţa mai târziu.

Potrivit lui Ion Ceban, timp de doi ani, Chişinăul s-a transformat şi a atins un nou nivel de dezvoltare, iar aşteptările locuitorilor se îndreptăţesc, fiind implementate sute de proiecte. Oraşul va continua să se dezvolte, în pofida blocajelor create de către puterea centrală.

„Dezastrul care este astăzi la nivel central – lipsă totală de viziune, lipsă de programe, de proiecte. Nu există pregătire, nici abordare profesionistă, nu au oameni competenţi. În schimb ce avem? Avem minciuni tirajate, informaţii publice ascunse, lipsă de respect faţă de mass-media, show-uri ieftine în fiecare zi. Aceste lucruri determină Moldova să facă paşi înapoi. Mesajele despre democraţie, lupta cu corupţia sunt doar un paravan al ilegalităţilor care se comit cu preluarea tuturor instituţiilor în stat şi cu hărţuirea oamenilor la locul lor de muncă”, afirmă Ion Ceban.

În opinia sa, oamenii îşi doresc o alternativă şi el este gata să o ofere prin crearea Mişcării Alternative Naţionale.

Ion Ceban lu-a suspendat calitatea de membru al Partidul Socialiştilor în noiembrie 2019, după ce a fost ales în calitate de primar al municipiului Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite