Premierul moldovean: Deocamdată nu există riscuri sa rămânem fără gaze şi electricitate

Premierul moldovean: Deocamdată nu există riscuri sa rămânem fără gaze şi electricitate

Deocamdată nu există riscuri ca Republica Moldova sa rămână fără gaze sau electricitate. În cazul deteriorării infrastructurii de aprovizionare, există rute de alternativă, a comunicat premierul Natalia Gavriliţa, răspunzând la întrebările jurnaliştilor în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit prim-ministrei, tema respectivă a fost abordată în cadrul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. „Deşi ar putea fi perioade foarte scurte de ajustare, în cadrul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale atât Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, cât şi întreprinderile din sectorul energetic au spus că un asemenea risc este mic şi sunt soluţii care ar permite aprovizionarea cu gaze naturale şi electricitate a cetăţenilor Republicii Moldova”, precizat Natalia Gavriliţa. Mai devreme şi Moldovagaz a anunţat că livrările de gaze naturale în Republica Moldova sunt efectuate în regimul tehnic obişnuit şi în plină conformitate cu obligaţiunile contractuale cu furnizorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările