Precizările Curţii Constituţionale privind examinarea sesizării Maiei Sandu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea Constituţională a Republicii Moldova
Curtea Constituţională a Republicii Moldova

Curtea Constituţională nu a stabilit încă o dată la care va examina sesizarea preşedintelui ţării privind constatarea circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului. În primă fază, Curtea trebuie să verifice dacă această sesizare este admisibilă, în special dacă are legătură cu unul sau cu mai multe articole din Constituţie.

Într-un răspuns pentru IPN, Curtea Constituţională precizează că, dacă va declara admisibilă sesizarea, va stabili o şedinţă publică pentru a o judeca. Potrivit articolului 32 din Legea cu privire la Curtea Constituţională, Curtea Constituţională trebuie să soluţioneze sesizările în termen de şase luni de la data primirii materialelor.

Instituţia mai precizează că data şedinţei privind admisibilitatea sau inadmisibilitatea sesizării va fi stabilită într-un termen rezonabil, iar publicul va fi informat în acest sens, prin intermediul paginii web a Curţii.

Pe 29 martie, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a sesizat Curtea Constituţională pentru constatarea circumstanţelor constituţionale de dizolvare a Parlamentului. Anunţul a fost făcut după consultările cu fracţiunile şi grupurile parlamentare, pe care şefa statului le-a desfăşurat în zilele de 26 şi 29 martie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite