Plenul Curţii Constituţionale din Moldova a sesizat Procuratura Generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
constcourt.md

Plenul Curţii Constituţionale a sesizat Procuratura Generală în legătură cu declaraţiile din presă ale unor figuri publice privind presupusele filaje şi intimidări la adresa unor judecători ai Curţii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă se menţionează că plenul Curţii i-a solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale sau contravenţionale.

Procuratura precizează că nu a iniţiat vreun proces penal, nu a autorizat şi nu a intervenit către judecătorul de instrucţie pentru a fi autorizate, conform competenţei, masuri speciale de investigaţii în privinţa judecătorilor Curţii Constituţionale. Din informaţiile prezentate de MAI, SIS si CNA, nici aceste structuri nu au realizat astfel de măsuri.

Deputaţii Maia Sandu şi Sergiu Litvinenco au refuzat invitaţia Procuraturii de a depune un denunţ în susţinerea postărilor pe care le-au făcut pe o reţea de socializare, în care semnalau pretinsa intimidare şi filare a judecătorilor Curţii Constituţionale.

https://www.ipn.md/ro/plenul-curtii-constitutionale-a-sesizat-procuratura-generala-7967_1073286.html

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite