Platforma DA propune un proiect pentru plafonarea salariilor unor şefi ai întreprinderilor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
lei moldovenesti

Fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a înaintat un proiect de modificare a Legii sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar. Iniţiativa prevede plafonarea salariilor unor conducători ai întreprinderilor de stat şi celor cu autonomie financiară care beneficiază de alocaţii bugetare, transmite IPN.

Deputatul Platformei DA Vasile Năstase spune că este stringentă plafonarea salariilor exorbitante ale unor conducători ai întreprinderilor de stat, care depăşesc sume de o sută de mii de lei pentru o persoană. „Ştiţi că în Republica Moldova există salarii de la stat de 130 de mii de lei lunar? Este ceva absolut îngrozitor, ceva care nu încape în mintea nimănui, diferenţa foarte mare între salariile medicilor şi acestor nesimţiţi este pur şi simplu uriaşă”, susţine parlamentarul.

Potrivit proiectului propus, cuantumul lunar al salariului conducătorilor unităţilor menţionate nu poate să depăşească trei salarii medii pe economie. De asemenea, nu sunt permise plăţi suplimentare pentru activitatea desfăşurată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite