Platforma DA nu-şi va delega reprezentanţi în Guvernul Gavriliţa. Andrei Năstase: „Nu facem figuraţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Năstase FOTO Sputnik.md
Andrei Năstase FOTO Sputnik.md

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că formaţiunea sa nu-şi va delega reprezentanţi în echipa guvernamentală a Nataliei Gavriliţa, pentru că există riscul ca acest Guvern să fie votat de deputaţii PSRM şi Şor. Mai mult, Năstase spune că în urma unui scrutin anticipat organizat de guvernul demisionar condus de Aureliu Ciocoi, următoarea legislatură ar putea fi mai puţin credibilă decât actuala, informează IPN.

„Milităm pentru alegeri parlamentare anticipate, dar acestea trebuie organizate altfel decât vor fi organizate în condiţiile unui Guvern demisionar, controlat eminamente de Dodon, să nu ne pomenim cu surprize mai mari după alegeri. După un scrutin organizat pe timp de criză, pandemie, cu un Guvern controlat politic din spate, să nu ne pomenim că pe lângă Şorii de astăzi vor veni şi alţii poate mai ai dracului ”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Andrei Năstase a exclus posibilitatea ca Platforma DA să-şi delege reprezentanţi în Guvernul condus de Natalia Gavriliţa. De asemenea, Năstase a dat de înţeles că fracţiunea Platformei DA din Parlament se va prezenta la şedinţa plenului în timpul căreia va fi examinat programul de guvernare al candidatului desemnat.

,,Dacă nici colegii de la PAS nu vor susţine un asemenea Guvern, noi figuraţie nu facem. Dacă ar fi fost un Guvern pe bune, pe Platforma DA se putea miza. Să facem parte dintr-un Guvern care, eventual, va fi votat de Dodon şi Şor? Noi nu avem agenda PAS-ului. Să nu te prezinţi la şedinţă pentru că aşa vrea PAS sau cum?”, s-a întrebat Andrei Năstase.

În cadrul emisiunii de la TVR Moldova, liderul Platformei DA a mai spus că nu intenţionează să plece de la şefia formaţiunii şi că va candida la funcţia de preşedinte al partidului în cadrul Congresului Platformei DA, care va fi organizat la 28 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite