PCRM înaintează moţiune simplă împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale. Candu: „Este greu să aduci argumente la stupidităţi juridice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii PCRM au anunţat în şedinţa Parlamentului de vineri, 10 noiembrie, că depun oficial moţiunea simplă asupra activităţii judecătorilor Curţii Constituţionale. Comuniştii au acuzat CC că ar fi devenit o componentă a guvernării, criticând avizul pozitiv dat de CC pentru introducerea limbii române în Constituţie. În replică, Andrian Candu a spus că nu poate fi înaintată o moţiune împotriva judecătorilor constituţionali, transmite IPN.

Preşedinta fracţiunii PCRM, Inna Şupac, a declarat că moţiunea a fost semnată şi de colegii din Partidului Socialiştilor, astfel încât s-a adunat numărul necesar de semnături. 

În textul moţiunii se menţionează că „preşedintele Curţii Constituţionale, tot mai des, îşi permite să comenteze nu doar deciziile autorităţii de jurisdicţie constituţională, dar şi anumite subiecte politice, încălcând principiul independenţei”. 

Deputata a invocat şi hotărârea Curţii Constituţionale care se referă la limba oficială vorbită de către cetăţenii Republicii Moldova. Potrivit PCRM, „această hotărâre nu comportă caracter istoric, reprezentând o palmă dată cetăţenilor Republicii Moldova şi generând un conflict de identitate naţională”.

Şeful Legislativului a menţionat că Regulamentul Parlamentului nu prevede moţiuni împotriva judecătorilor. 

Andrian Candu şi-a îndemnat colegii din PCRM să consulte secţia juridică a legislativului în acest sens. După un schimb de replici cu lidera fracţiunii PCRM, Andrian Candu a spus că „este greu să aduci argumente la stupidităţi juridice”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite