Pavel Filip: Votul cetăţenilor pentru noul preşedinte reprezintă un semnal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova susţine că votul masiv acordat de cetăţeni preşedintelui Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, este un semnal pentru clasa politică din Republica Moldova. Astfel, în opinia acestuia, cetăţenii îşi doresc o schimbare la nivel de guvernare. Declaraţiile au făcut făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova, notează IPN.

„Noi suntem acum după alegerile prezidenţiale, fostul preşedinte încă nu a plecat, noul preşedinte încă nu a intrat în funcţie, dar noi trebuie să tragem lecţii din ceea ce s-a întâmplat. Am spus deja şi m-am exprimat despre acest lucru că cetăţenii au votat nu doar o schimbare la preşedinţie, pentru că Republica Moldova este o ţară parlamentară şi noi cunoaştem care sunt atribuţiile preşedintelui ţării, ele nu sunt prea largi. Prin acest vot al cetăţenilor, a fost tras un semnal şi noi cei de la Partidul Democrat am înţeles foarte bine acest semnal, că oamenii îşi doresc o schimbare la nivel de guvernare”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

De asemenea, liderul democraţilor afirmă că votul şi semnalul trimis de către cetăţeni în urma prezenţei masive la vot şi acordării votului de încredere candidatului care a câştigat, trebuie tratat „cu toată responsabilitatea”.

„Ne aflăm într-o situaţie complicată, din punctul meu de vedere. Pe deoparte, avem mesajul transmis sau semnalul transmis că acest Guvern trebuie să fie schimbat, pe de altă parte, care sunt modalităţile să faci acest lucru? Conform normelor legale, ar trebui fie să-şi prezinte demisia, fie este votată o moţiune de cenzură. Dar trebuie să ne gândim ce se întâmplă în etapa imediat următoare. Pleacă Guvernul, ce avem în continuare?”, se întreabă Pavel Filip.

Totodată, Pavel Filip afirmă că despre alegeri parlamentare anticipate, deputaţii pot vorbi doar în cazul învestirii unui nou guvern.

„Pentru că aceasta este varianta cea mai bună, să fie votat un guvern de către toţi, cu un plan anticriză şi atunci putem vorbi despre alegerile anticipate. Dar, în acelaşi timp, noul guvern pune în aplicare acest plan anti-criză, pentru că ţara nu poate fi lăsată în haos”, a adăugat liderul PDM.

La începutul lunii noiembrie, Pavel Filip declara că după doi ani de instabilitate politică, pandemie, criză economică, secetă severă, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru întreaga ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite