Pavel Filip, despre noile numiri şi demisii de la Guvern: „Instalarea unor persoane neprofesioniste în funcţii va duce la degradarea sistemului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip gov.md

Ex-premierul Pavel Filip a declarat că regretă „că pentru actuala guvernare unicul criteriu de numire în funcţie este loialitatea faţă de ea şi nu profesionalismul”. Filip consideră că „sub umbrela depolitizării se fac de fapt epurări de cadre”.

„Mă tem că instalarea unor persoane neprofesioniste în funcţii va duce la degradarea sistemului şi la stoparea reformelor începute”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Amintim că un număr de 65 de persoane cu funcţii de conducere în Guvern, printr-o decizie aprobată de Cabinetul de Miniştri vineri, 26 iulie, vor fi avizate că locurile lor de muncă se lichidează, transmite IPN.

E vorba de 33 de persoane care deţin funcţiile de secretar general de stat şi secretar de stat şi 32 de şefi şi şefi adjuncţi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat.

În perioada stabilită urmează să fie desfăşurate concursuri pentru ocuparea funcţiilor nou create de conducere în executiv.

De asemenea, potrivit IPN, Guvernul a aprobat numirea în funcţie a trei secretari de stat la Ministerul Afacerilor Interne, transmite IPN. Estre vorba de Gheorghe Balan, Ianoş Erhan şi Dorin Purice. Dorin Purice, după cum s-a menţionat, a mai activat în această calitate şi va fi ca „un purtător al memoriei instituţiei”. Toate persoanele numite au studiile şi experienţa necesare pentru a activa cu succes în funcţiile noi.

De asemene doi secretari de stat au fost numiţi la Ministerul Economiei şi Infrastructurii: Ionela Costache care va coordona diplomaţia economică şi Svetlana Dogotaru care are o experienţă notorie în dezvoltarea construcţiei de drumuri şi urbanismului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite