PAS ar putea depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după ce Aeroportul a ajuns în gestiunea unui miliardar rus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de ex-premierul Maia Sandu, anunţă că va analiza opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu „care acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”. Reacţia vine după ce Aeroportul Chişinău a ajuns în gestiunea companiei „Komaksavia Airport Invest”, al cărei beneficiar este un miliardar rus.

„Ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon (PSRM) şi Plahotniuc (PDM) cuprinde şi schimbarea proprietarilor aeroportului Chişinău”, se spune într-un comunicat de presă emis de PAS.

Reprezentanţii PAS consideră că „unul din cele mai strategice obiective ale ţării cade sub controlul direct al unei ţări străine, riscând să devină astfel aeroport intern al Federaţiei Ruse”. 

„Deputaţii PAS vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii cum a fost posibilă această tranzacţie în condiţiile în care, din informaţia publică, rezultă că posibilitatea de a ceda cotele şi capitalul Avia Invest este blocată şi în prezent”, se mai spune în document.

Precizăm că pentru a iniţia procedura de depunere a unei moţiuni de cenzură, sunt nevoie de 1/4 din semnăturile deputaţilor din Parlament.

Compania „Avia-Invest”, căreia statul i-a concesionat Aeroportul Internaţional Chişinău pentru o perioadă de 49 de ani, a anunţat că NR Investment Limited, companie care în august 2019 a procurat 95% din „Avia Invest”, a cedat controlul asupra companiei către „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care de acum încolo va deţine 95% din „Avia-Invest” şi va gestiona Aeroportul Internaţional Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite