Partidul Şor, reacţie la decizia instanţei de a amenda formaţiunea: Sistemul judecătoresc a demonstrat încă o dată cât de defectuos este

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sistemul judecătoresc a demonstrat încă o dată societăţii cât de vulnerabil şi defectuos este în faţa comanditarilor politici. Este Declaraţia Partidului Politic „Şor”, în care se spune că „amendarea liderului Ilan Şor pentru presupusele nereguli din campania electorală din Chişinău sunt o dovadă în plus a faptului că se comit presiuni asupra Partidului Şor”.

„Un exemplu în acest sens este şi denaturarea situaţiei de ani de zile faţă de candidatul Partidului Politic „Şor” în alegerile parlamentare, Ilan Şor. Creşterea popularităţii echipei lui Ilan Şor şi realizările a zeci de proiecte de infrastructură şi sociale deranjează oponenţii politici, fapt pentru care lupta împotriva partidului nu încetează. Din păcate, două dintre instrumentele puse în aplicare sunt instanţele judecătoreşti, dar şi Comisia Electorală Centrală”, se menţionează în Declaraţia emisă de formaţiune.

„Partidul Politic „Şor” nu va înceta activitatea activă a formaţiunii şi va continua în acest sens promovarea şi susţinerea programului social, care are menirea să aducă bunăstare socială pentru cetăţenii ţării. Formaţiunea va munci mult pentru a-şi asigura victoria în Parlament şi să continue proiectele de infrastructură a ţării”, se mai spune în Declaraţie.

Conform unei hotărâri a Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, primarul de Orhei Ilan Şor, a fost amendat cu 9.000 de lei pentru utilizarea fondurilor venite din străinătate în campania electorală. Sentinţa a fost pronunţată ca urmare a sesizării făcute de preşedintele Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru.

În vara acestui an, liderul PUN a depus un demers la Procuratura Generală, prin care a solicitat să se stabilească dacă Partidul Şor a încercat sau a ascuns identitatea persoanelor care au făcut donaţii în campania electorală pentru alegerile locale din Chişinău. Anatol Şalaru afirma atunci că în campania electorală pentru Primăria capitalei Ilan Şor a folosit bani primiţi de la Moscova, lucru confirmat şi de instanţa de judecată, care a exclus-o din cursa electorală pe candidata formaţiunii respective, Reghina Apostolova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite