Partidul ŞOR: Percheziţiile asupra activiştilor noştri sunt ilegale şi au scopul de a stopa protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul simpatizanţilor Partidului ŞOR, desfăşurat duminică la sediul Procuraturii, în susţinerea deputatei Marina Tauber, arestată pentru 30 de zile
Protestul simpatizanţilor Partidului ŞOR, desfăşurat duminică la sediul Procuraturii, în susţinerea deputatei Marina Tauber, arestată pentru 30 de zile

Partidul politic Şor califică percheziţiile iniţiate în această dimineaţă de către oamenii legii drept abuzive şi ilegale. Potrivit lor, scopul acestor acţiuni este de a stopa protestele formaţiunii, transmite IPN.

„Guvernarea PAS şi justiţia sa de buzunar sunt în agonie. După ce, ieri, peste 2000 de oameni au protestat în faţa Procuraturii Generale şi au cerut demisia imediată a procurorului general interimar, Dumitru Robu, astăzi, la primele ore ale dimineţii, aceştia (procurorii, n.r.) au descins în forţă la activiştii formaţiunii. În cadrul aşa-numitelor percheziţii, sculele regimului Sandu au dat buzna în oficiile teritoriale, dar şi în casele activiştilor şi le-au confiscat bunuri personale, sub pretextul că acestea ar fi probe la dosarul penal, fabricat la comanda PAS”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Formaţiunea afirmă că actuala guvernare încearcă să-i reducă membrii ei la tăcere şi să o elimine de pe scena politică. 

„Condamnăm ferm toate aceste acţiuni abuzive şi le cerem tuturor factorilor responsabili să înceteze imediat hărţuirea opoziţiei. Asistăm la o încălcare brutală a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, la atentarea asupra principiilor statului de drept şi ale pluripartitismului, precum şi la uzurparea puterii de stat, care reprezintă cea mai gravă infracţiune stabilită de Codul Penal”, se mai spune în comunicat.

Oamenii legii au efectuat în această dimineaţă aproape o sută de percheziţii în cadrul cauzei penale cu privire la finanţarea ilegală a Partidului politic Şor. Este vorba despre mai multe locaţii din ţară, precum sedii ale partidului, domicilii şi automobile ale membrilor de partid.

În cadrul acestei cauze penale, săptămâna trecută a fost reţinută deputata Marina Tauber, care a rămas fără imunitate parlamentară pe 21 iulie. În prezent ea se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, măsura fiindu-i aplicată pentru un termen de 30 de zile. Duminică simpatizanţii şi membrii partidului au organizat o acţiune de protest în faţa Procuraturii Generale, cerând eliberarea deputatei. Aceştia au încercat să instaleze corturi în faţa instituţiei, însă oamenii legii nu le-au permis.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite